Hoe vindt u een goede installateur van zonnepanelen?

goede installateur van zonnepanelen

Als u geïnteresseerd bent in zonne-energie, is het belangrijk om een gekwalificeerde zonne-energieprofessional te vinden die u daarbij kan helpen. Ze kunnen uw energiebehoeften evalueren, bepalen of u in aanmerking komt voor premies en een zonnesysteem installeren dat aan uw lokale vereisten voldoet.

PV-installateurs assembleren, installeren en onderhouden dak- of andere systemen die zonlicht in elektriciteit omzetten. Ze verbinden de systemen ook met elektriciteitsnetten en voeren kwaliteitstests uit. Wanneer u de installatie van zonnepanelen overweegt, is het belangrijk om de tijd te nemen om de mogelijkheden zorgvuldig te onderzoeken. De beste manier om dat te doen is door installateurs vragen te stellen en offertes te vergelijken. Controleer ook de licenties en verzekeringsdekking van het bedrijf.

zonnepanelen kopen Lepelstraat

Hoewel ervaren doe-het-zelvers zelf zonnepanelen kunnen installeren, is het een klus waarbij een professional ervoor moet zorgen dat het systeem op de juiste manier is ontworpen en gedimensioneerd en dat de installatie correct wordt uitgevoerd. Zoek een bedrijf dat iemand naar je huis stuurt voor ontwerp en offertes. Hierdoor kunnen ze rekening houden met factoren zoals bomen die mogelijk zijn gegroeid sinds de luchtfoto’s zijn gemaakt.

Hoe vindt u een goede installateur van zonnepanelen?

Controleer of uw installateur u wil helpen bij het berekenen van uw energiebesparing of hoe lang het duurt voordat de zonnepanelen zichzelf terugbetalen (een cijfer dat de terugverdientijd wordt genoemd). Ontdek ook of ze een scala aan apparatuurmerken aanbieden en omvormers en batterijen in uw offerte kunnen opnemen.
Ervaring

De beste zonnepaneleninstallateurs zijn gelicentieerd, gecertificeerd en verzekerd. U kunt deze referenties verifiëren via het Better Business Bureau en certificerende instanties zoals de North American Board of Certified Energy Practitioners. Controleer ook of uw installateur een goede staat van dienst heeft bij de lokale nutsbedrijven en overheidsprogramma’s.

Een ander ding om op te letten is de hoeveelheid ervaring die het bedrijf heeft met het installeren van zonnepanelen. Een gerenommeerd bedrijf moet referenties van eerdere klanten kunnen overleggen. Deze referenties zouden al uw vragen over het installatieproces moeten kunnen beantwoorden.

Veel mensen wenden zich nu tot zonne-energie om geld te besparen en het milieu te helpen. De technologie achter deze systemen ontwikkelt zich snel en het is belangrijk dat de installateur die u kiest over ruime kennis en ervaring beschikt. Ook moeten ze de voordelen van zonne-energie kunnen uitleggen. Dit is vooral belangrijk omdat het verwarrend kan zijn voor nieuwe klanten.
Garantie

Het hebben van een goede zonnepanelengarantie is belangrijk voor het beschermen van uw investering. De meeste fabrikanten bieden een garantie op product- en stroomprestaties, en een paar doen er alles aan om extra bescherming voor uw systeem te bieden.

Een productgarantie dekt de kosten van het vervangen van uw zonnepanelen als gevolg van fabricagefouten. Veel merken zonnepanelen bieden ook een garantie op stroomprestaties, die een bepaald jaarlijks degradatiepercentage garandeert.

Afhankelijk van het merk kan een stroomgarantie tot 25 jaar dekken. REC en Silfab bieden bijvoorbeeld allebei 25 jaar productgarantie voor klanten die hun zonnepanelen installeren bij gecertificeerde PV-aannemers.

Het is van cruciaal belang om de voorwaarden van uw garantie te herzien en de onderhoudsrichtlijnen te volgen om ervoor te zorgen dat deze geldig blijft. Door onjuiste of ongeautoriseerde reparaties of aanpassingen vervalt uw garantie waarschijnlijk. U kunt dus het beste contact opnemen met uw installateur voor de meest nauwkeurige informatie en aanbevelingen. Het is ook verstandig om de dekking van de huiseigenarenverzekering voor uw zonne-energiesysteem te bespreken, omdat dit u kan helpen beschermen tegen onverwachte problemen zoals diefstal en schade door vandalisme.
Prijzen

Het ontvangen van offertes van meerdere installateurs is de beste manier om ervoor te zorgen dat u de beste deal krijgt voor zonnepanelen. NerdWallet meldt dat de gemiddelde prijs van een residentieel zonnestelsel ongeveer $15.000 tot $20.000 bedraagt. De exacte prijs is echter afhankelijk van uw locatie en energiebehoefte. Met tools als SolarReviews kunt u berekenen hoeveel elektriciteit u regelmatig verbruikt en welke grootte zonnepanelensysteem het beste bij uw wensen past.

U moet ook rekening houden met de federale belastingvermindering voor investeringen in zonne-energie, die uw federale belastingen met 30% van de kosten van een systeem verlaagt. Uw installateur zou u moeten kunnen helpen bij het aanvragen van deze premie en lokale kortingen.

Andere factoren die van invloed kunnen zijn op de kosten van een zonne-installatie zijn onder meer de moeilijkheidsgraad van uw dak en de arbeidskosten die uw installateur in rekening brengt. Het type apparatuur dat u kiest (zoals omvormers of batterijen) heeft ook invloed op de totale systeemprijs. Micro-omvormers zijn bijvoorbeeld doorgaans duurder dan standaard stringomvormers, maar kunnen een hogere elektriciteitsopbrengst produceren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *